guaraldi editore

Laboratory for a new book economy

                            Hagia Sophia

 

 

anteprima

Melitone da Sardi

Anonimo del II Secolo

Predikimet Pashkore

Më Të LasHta Të Kishës

(lingua albanese)

 

Tekstet e këtij libri të vogël janë dokumentat e para liturgike mbi Pashkën, që kanë arritur deri tek ne, pas atyre të Besëlidhjes së Re.

I pari është homelia me titull “Peri Pascha” (Mbi Pashkën) nga Melitoni, peshkopi i Sardit nga viti 165 deri në 185.

I dyti është homelia “In sanctum Pascha” (Mbi Pashkën e shenjtë) që, në fillim mendohej se e kishte shkruar Sh.Gjon Gojarti, pastaj mendohej prej Hipolitit romak, por që sot mendohet se është nje homeli binjake me atë të Melitonit dhe krijuar në të njejtin ambient të kishave të Azisë së vogël (Turkia e sotme)...

 

Scheda completa

 

 

 

¯`·.¸ .·´¯`·.¸ .·´¯`·.¸ .·´¯`·.¸><((((º> GUARALDI.IT

Guaraldi Editore Srl - Via A. Novella, 15 - 47922 Rimini (RN) - Tel. 0541 742974 - Fax 0541 742305 - P.Iva 02681150369